W No Bell serwujemy śniadania, obiady i podwieczorki, które nie straszą glutaminianem sodą czy wzmacniaczami smaku. Udowadniamy, że jedzenie szkolne nie musi być albo tylko smaczne, albo tylko zdrowe.
W bogatym menu znajdują się m.in.: świeże warzywa i owoce, ciasta własnego wyrobu. Sami pieczemy wędliny, stronimy od wysoko przetworzonych produktów. Większość potraw przygotowujemy w piecu konwekcyjnym wykorzystującym najnowocześniejszą technologię przyrządzania posiłków. Oznacza to, że potrawy są gotowane bez użycia tłuszczu i soli, a efekt jest ten sam, jak podczas tradycyjnego smażenia, pieczenia czy duszenia.
Produkty zachowują wszystkie wartości odżywcze, co w istotny
sposób przekłada się na „moc mózgu”.
Zwracamy uwagę nie tylko na wartość przygotowywanych przez nas posiłków, ale także na jakość wody, którą piją nasi uczniowie.
Nasi uczniowie codziennie, na każdej przerwie piją wodę alkaiczną, zwaną KANGEN, która jest lepiej przyswajalna przez organizm, a także stanowi naturalny antyoksydant.